Haberler

Toyota, Son Teknolojileri İle 2016 Paris Motor Show’da

Toyota, 2016 Paris Motorshow’da, gelecekteki vizyonunu ve orta vadedeki hedeflerini gösteren modellerini sergiledi.

Paris’te Yeni Prius Plug-in Hybrid ve FCV Plus’ın Avrupa prömiyerini gerçekleştiren Toyota, Türkiye’de üretilecek olan C-HR’ın üretim versiyonunu da beğenilere sundu. Toyota ayrıca yenilenen spor coupe modeli GT86, hidrojen yakıt hücreli Mirai ve Toyota’nın Gazoo Racing Motor Sporları ile fuarda vizyoner kimliği ve çevreci ulaşım çözümlerine verdiği önemi de gözler önüne serdi.

Türkiye’de Üretilecek Toyota C-HR İlgi Odağıydı
Türkiye’de üretilecek olan ve tüm dünyanın merakla beklediği C-HR’ın üretim versiyonu Paris’te görücüye çıktı. C-crossover segmentine yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Toyota C-HR, coupe hatlarıyla sportifliğe vurgu yapıyor. Ön bölümdeki sert hatlar ve yan gövdedeki şişkin çamurluklarla güçlü ve kaslı bir görünüm sergileyen C-HR, Toyota’nın yeni tasarım yaklaşımına da vurgu yapıyor. Kasım ayından itibaren Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de satışa sunulacak olan C-HR, hatchback otomobillerin dinamizmiyle SUV sınıfına özgü güçlü duruşu harmanlıyor.

Toyota C-HR ile farklı olmak isteyen, yeni ürünleri deneyimlemekten hoşlanan ve görsel çekiciliğe önem veren genç ve dinamik kullanıcıları hedefliyor.

Son derece özgün bir karakter sergileyen Toyota C-HR, yeni TNGA (Toyota Yeni Global Mimarisi) platformunun bir ürünü. Yeni platforma sahip aracı geliştiren mühendisler; tasarım, güç aktarma organları ve dinamizm olmak üzere üç temel alanda esneklik kazandırdı. Böylece yeni Toyota C-HR her geçen gün büyüyen crossover segmentine tamamen yeni ve heyecan uyandıran bir tasarım yaklaşımı sunuyor.

Hatchback otomobillerin dinamizmiyle SUV sınıfına özgü güçlü duruşu harmanlayan yeni Toyota C-HR; 4.360 mm uzunluğa, 1.795 mm genişliğe, 1.555 mm yüksekliğe (hibrit versiyon) ve 2.640 mm dingil mesafesine sahip. Kısa ön ve arka uzantılara sahip mimarisi ve köşelere konumlandırılan şişkin çamurlukları güçlü ve dinamik tasarımını destekleyen diğer detaylar. Şişkin çamurluklar, önden arkaya doğru yükselen omuz çizgisi, yan gövdedeki gölge oyunları ve iki tekerlek arasındaki marşpiyel kaplaması da C-HR’ın dinamizmini destekliyor.

Sert ve köşeli hatların kullanıldığı ön bölüm Toyota’nın yeni nesil Keen Look tasarım yaklaşımının daha da gelişmiş halini yansıtıyor. Arkaya doğru alçalan tavan çizgisi ve eğimli arka camla birlikte C sütununa entegre edilen gizli arka kapı kolları, coupe tasarımını beraberinde getirirken C-HR’ın dinamik yapısını vurguluyor. Ön tasarımında olduğu gibi arka bölümde de sert ve köşeli hatlara yer verilirken, tasarımın devamlılığı sağlanıyor. Arka cam ve stopların bir kısmı ile birlikte açılan bagaj kapağının ardında ise 5 kişinin bagajını alacak geniş bir alan bulunuyor.

Kalite algısı yüksek etkileyici iç tasarım
Toyota ‘Sensual Tech’ adını verdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyle teknoloji, fonksiyonellik ve görsel şöleni C-HR’da bir araya getiriyor. Sürücü ve yolcuları modern, çekici ve son derece ferah bir kabin mimarisi karşılıyor. Ön konsol boyunca uzanan mavi ışık çizgisi kapı panellerinde de devam ederek tasarımda bütünlüğü sağlıyor ve sürücüyle beraberindeki yolcuyu çevreleyen bir bütünlük sunuyor. Sürücü odaklı orta konsolun üst kısmında, sürücünün göz hizasında olacak şekilde yüksekte konumlandırılan 8 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor. Navigasyonu da bünyesinde barındıran HMI (Human Machine Interface – İnsan Makine Arayüzü) sisteminin gelişmiş versiyonu görsel bir şölen sunarken, aynı zamanda fonksiyonel yönüyle de sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Sürücüye ihtiyacı olan bilgileri ulaştırma görevini üstlenen ekran mümkün olduğunca yüksek konumlandırılırken görüş alanını genişletmek ve kabin içi ferahlığı artırmak amacıyla konsol mümkün olduğunca alçak konumlandırılıyor.

Sınıfının en iyi kalite algısını (SQ-Sensory Quality) hedefleyen C-HR’ın premium kokpit mimarisi yüksek kalite algısını karakteristik özellikleriyle barındırıyor. Böylece dış görünüm ile iç mekan arasında tasarım bütünlüğü hemen göze çarpıyor. Dış gövdede kullanılan elmas tasarımı; kapı döşemelerinde, tavan döşemesinde, JBL marka hoparlör kapaklarında ve analog göstergelerin ibresinde de kullanılıyor. Lake siyah veya saten gümüş detaylar kadar mavi aydınlatma da genel kalite algısını tamamlayan detaylar olarak öne çıkıyor.

Diğer Toyota modellerinde olduğu gibi C-HR’da da son derece zengin bir ekipman seviyesi sunuluyor. En üst donanım seviyelerinde; ısıtmalı koltuklar, akıllı giriş sistemi, karartılmış yan ve arka camlar, yarı parçalı deri koltuklar, Kolay Akıllı Park Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve çift renkli gövde gibi özellikler sunuluyor.

Modern ve verimli motorlar
Toyota, C-HR’ı harekete geçirme görevini sürüş keyfi ile yakıt ekonomisini buluşturan yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlara veriyor. 1,2 litrelik turbo benzinli motor yüksek yakıt verimliliği vaat ederken hibrit versiyonu ise yakıt verimliliğine yeni bir boyut kazandırıyor ve son derece sessiz ve sarsıntısız bir sürüş vaat ediyor.

1,2 litrelik turbo benzinli motor 116 Hp güç ve 185 Nm tork üretiyor. 100 km’de ortalama 5,9 litre yakıt tüketen motor ortalama 134 gr/km CO2 salınım değeriyle çevreci ve tutumlu bir yapı vaat ediyor.

122 Hp güç üreten yeni hibrit motor sadece daha yüksek bir verimlilik seviyesi sunmakla kalmıyor aynı zamanda çok daha etkin bir performans sağlıyor. Yapılan optimizasyonlar sayesinde termal verimliliği yüzde 40 iyileştirilen (benzinli bir motor için dünyanın en iyi değeri) motorla C-HR 3,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketirken 86 gr/km ortalama CO2 emisyon salınımı gerçekleştiriyor.

Yakıt verimliliğinde yeni bir standart
Dünyanın ilk PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) aracını sunan Toyota, ikinci nesil Prius Plug-in Hybrid modelinin Avrupa lansmanını Paris’te gerçekleştirdi. Toyota, 2050 yılına kadar tüm ürün gamının CO2 emisyon salınımını HV (Hybrid Vehicle), PHV, EV (Electric Vehicle) ve FCV (Fuel Cell Vehicle) teknolojilerini kullanarak yüzde 90 oranında düşürme hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Birinci nesil Prius Plug-in Hybrid ile müşterilerinden çok olumlu tepkiler alan Toyota, geri bildirimler doğrultusunda PHV teknolojisini daha da geliştirerek yeni nesil PHV modelini üretti. Yeni Prius Plug-in Hybrid; çift motorlu elektrikli araç sistemi, batarya ısı yönetimi ve dünyada bir ilk olarak menzil uzatıcı güneş paneli olmak üzere gelişmiş teknolojileri bünyesinde barındırıyor.

Yeni Prius Plug-in Hybrid; verimliliği, performansı, inovasyonu ve tasarımıyla Toyota’nın kusursuz çevreci otomobili yaratma çabalarını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Toyota’nın en gelişmiş PHV teknolojisini bünyesinde barındıran yeni Prius Plug-in Hybrid; tam hibrit sistem ve tamamen elektrikli sürüş olmak üzere iki farklı kullanımı bir arada sunuyor. Üstelik önceki nesil ile kıyaslandığında elektrikli sürüş menzili ikiye katlanmış durumda.

Elektrikli sürüş menzilinde elde edilen artışta; bataryalarda sağlanan gelişim, elektrikli sürüş modunda performans artışı ve şarj hızının artması gibi teknolojik iyileştirmelerin büyük payı bulunuyor.

Yeni Prius Plug-in Hybrid, Toyota’nın yeni TNGA (Toyota Yeni Global Mimarisi) platformunu kullanıyor. Bagaj kapağı 160 mm daha yüksek konumlandırılırken daha büyük batarya sistemine karşın Prius Plug-in Hybrid 360 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Optimize edilen aerodinamik yapı sayesinde rüzgar sürtünme katsayısı 0,25 Cd ile sınıfının en iyi değerini ortaya koyuyor.

Güneş paneli ile batarya şarjı
Tavandaki güneş paneli yeni Prius Plug-in Hybrid’deki en önemli teknolojik inovasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Şarj soketi takılı olmadığında araç park halindeyken tavandaki güneş panelleri bataryayı şarj ediyor. Bataryalar tamamen şarj olduğunda elektrik enerjisi hibrit sistemin bataryasına yönlendiriliyor. Araç hareket halindeyse ise güneş panellerinin elektrik enerjisi bu kez de 12 voltluk yedek bataryaya yönlendiriliyor. Güneş panellerinden elde edilen enerji, Prius Plug-in Hybrid’in menzilini günde 5 km kadar ve bununla birlikte yılda 1.000 km kadar uzatabiliyor.

Sürüş modlarına eklenen Battery Charge Mode motoru elektrik enerjisi üretmek için kullanılıyor ve araç hibrit mod’da ilerlerken bataryaları şarj ediyor.

Toyota FCV Plus Evlere de Elektrik Sağlayacak
Toyota Tokyo’da ilk kez tanıttığı FCV plus konsept otomobilinin Avrupa lansmanını da Paris’te gerçekleştirdi. Sadece çevre üzerindeki yükü azaltmakla kalmayan bu sıfır emisyonlu araçlar aynı zamanda enerji üretebiliyor ve farklı alanlardaki kullanımın önünü açıyor.
Böylelikle hidrojen yakıt hücreli Toyota FCV Plus elektrik enerjisi üreten altyapının parçası olarak topluma katkı sağlıyor.

Kendi yakıt deposunda bulunan temiz hidrojen dışında Toyota FCV Plus aynı zamanda harici yakıt depolarında bulunan hidrojenden de elektrik enerjisi üretebiliyor ve bu elektrik enerjisini örneğin evde tüketmek üzere enerji depolama kaynaklarına aktarabiliyor. FCV Plus park halindeyken bile üretmiş olduğu elektrik enerjisini diğer araçlara veya yerel elektrik altyapı hatlarına da ulaştırabiliyor. Sadece otomobil içerisinde kullanmanın yanı sıra Toyota FCV Plus’taki yakıt hücresi kümesi çıkartılarak elektrik üreten bir cihazda da kullanılabiliyor.

Yakıt hücresi sistemi içerisinde farklı şekillerde kullanılabilen Toyota FCV Plus kompakt boyutları ve hafif yapısıyla mükemmel bir şehir içi otomobili olarak öne çıkıyor. Dış gövdede olduğu kadar otomobilin alt kısmında da etkin bir aerodinamik yapıya sahip olan Toyota FCV Plus yüksek yakıt verimliliği ile dikkat çekiyor. Entegre kablosuz şarj panelleri arka aks tekerleklerini örterken, aracın alt kısmında ön tarafta bulunan akıllı harici şarj noktası ise altyapıya veya diğer araçlara enerji sağlamak üzere devreye giriyor. Ön ve arka cama yansıtılan kelime veya sembollerle başkalarına aracın kullanım durumuyla ilgili bilgi verilebiliyor.

Boyutları küçültülen sürüş komponentleri dört köşeye dağıtılırken böylece maksimum yaşam alanı sunan bir mimari elde edilebiliyor. Küçük yakıt hücresi kümesi ön taraftaki tekerleklerin arasında kendine yer bulurken hidrojen deposu ise arka koltukların arkasında yer alıyor. Her bir aks başına tekerleğin içine yerleştirilen dört adet küçük motor sayesinde Toyota FCV Plus kompakt dış boyutlara karşın orta sınıf bir aracın iç mekan yaşam alanını sunabiliyor. Mükemmel bir ağırlık dengesi sunarak ileri seviyede bir verimlilik ortaya koyan araç, geniş cam alanlarıyla sürücü ve beraberindeki yolculara ferah bir sürüş sunuyor.

Yenilenen Toyota GT86!
Toyota, spor coupe modeli GT86’yı 2017 model yılı için yenileyerek Paris’te otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. Gövde rijitliği artırılan, süspansiyonu iyileştirilen ve aerodinamiği optimize edilen GT86, daha stabil bir yol tutuşu sunarken, mükemmel yol konforuyla günlük kullanıma uygun bir karakter sergiliyor.

Yol tutuşu iyileştirilirken yol konforundan ödün vermemek adına yeni helezon yaylara ve amortisörlere yer verildi. Daha sportif bir karakter arayan kullanıcılar içinse opsiyonel olarak Sachs marka amortisörler sunuluyor.

GT86’nın aerodinamiğini daha da iyileştirmek üzere ön ve arka tampon tasarımı yenilendi ve aerodinamik açıdan optimize edildi. Ön tampondaki hava girişi genişletilirken, tampon altındaki lip ise yol rüzgarını yönlendirmek üzere biraz daha uzatıldı. Bunun dışında sis farlarının yuvası da yenilendi. Böylece aerodinamik etki artırılırken aynı zamanda daha dinamik bir görünüm elde edildi. Turuncu LED’li beyaz sinyal lambalarına, LED gündüz farlarına ve çift LED kısa ve uzun farlara sahip olan spor otomobilin ön farlarının tasarımı da yenilendi. Ön çamurlukların üst kısmında yer alan yan ızgaralar da aerodinamik açıdan iyileştirildi ve yenilendi. Arka stop grubu da yenilenen GT86’nın arka spoyleri ve çift egzoz çıkışına ev sahipliği yapan tampon altı difüzörü de aerodinamik açıdan iyileştirildi.

Toyota GT86’nın iç mekanında da değişiklikler yapıldı. Direksiyon, gösterge paneli, aplikasyonlar ve döşemeler yeniden tasarlanırken, orta konsol yeni 6,1 inçlik dokunmatik ekrana kavuştu.

Önden yatay motoru ile arkadan itiş özelliğini taşıyan Toyota GT86’nın motor kaputunun altında 2,0 litrelik atmosferik Boxer tipi bir motor gizleniyor. Yatay pistonlu yapısıyla ağırlık merkezini düşüren bu motor 200 Hp güç ve 205 Nm tork üretiyor. Motorun gücü altı vitesli manuel şanzıman üzerinden arka aksa aktarılırken, alternatif olarak altı kademeli bir otomatik şanzıman da sunuluyor. Bu motor GT86’yı manuel şanzımanla 7,6 saniyede (otomatik şanzımanla 8,2 saniye) 0’dan 100 km/s hıza ulaştırırken 226 km/s (otomatik şanzımanla 210 km/s) maksimum hıza imkan tanıyor.

Benzer Yazılar

  • Yayınlanan: Site Haberler ve Yorumlar

  • Üye
    #34437

    Toyota, Son Teknolojileri İle 2016 Paris Motor Show’da

    Toyota, 2016 Paris Motorshow’da, gelecekteki vizyonunu ve orta vadedeki hedeflerini gösteren modellerini sergiledi.

    Paris’te Yeni Prius Plug-in Hybrid ve FCV Plus’ın Avrupa prömiyerini gerçekleştiren Toyota, Türkiye’de üretilecek olan C-HR’ın üretim versiyonunu da beğenilere sundu. Toyota ayrıca yenilenen spor coupe modeli GT86, hidrojen yakıt hücreli Mirai ve Toyota’nın Gazoo Racing Motor Sporları ile fuarda vizyoner kimliği ve çevreci ulaşım çözümlerine verdiği önemi de gözler önüne serdi.

    Türkiye’de Üretilecek Toyota C-HR İlgi Odağıydı
    Türkiye’de üretilecek olan ve tüm dünyanın merakla beklediği C-HR’ın üretim versiyonu Paris’te görücüye çıktı. C-crossover segmentine yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Toyota C-HR, coupe hatlarıyla sportifliğe vurgu yapıyor. Ön bölümdeki sert hatlar ve yan gövdedeki şişkin çamurluklarla güçlü ve kaslı bir görünüm sergileyen C-HR, Toyota’nın yeni tasarım yaklaşımına da vurgu yapıyor. Kasım ayından itibaren Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de satışa sunulacak olan C-HR, hatchback otomobillerin dinamizmiyle SUV sınıfına özgü güçlü duruşu harmanlıyor.

    Toyota C-HR ile farklı olmak isteyen, yeni ürünleri deneyimlemekten hoşlanan ve görsel çekiciliğe önem veren genç ve dinamik kullanıcıları hedefliyor.

    Son derece özgün bir karakter sergileyen Toyota C-HR, yeni TNGA (Toyota Yeni Global Mimarisi) platformunun bir ürünü. Yeni platforma sahip aracı geliştiren mühendisler; tasarım, güç aktarma organları ve dinamizm olmak üzere üç temel alanda esneklik kazandırdı. Böylece yeni Toyota C-HR her geçen gün büyüyen crossover segmentine tamamen yeni ve heyecan uyandıran bir tasarım yaklaşımı sunuyor.

    Hatchback otomobillerin dinamizmiyle SUV sınıfına özgü güçlü duruşu harmanlayan yeni Toyota C-HR; 4.360 mm uzunluğa, 1.795 mm genişliğe, 1.555 mm yüksekliğe (hibrit versiyon) ve 2.640 mm dingil mesafesine sahip. Kısa ön ve arka uzantılara sahip mimarisi ve köşelere konumlandırılan şişkin çamurlukları güçlü ve dinamik tasarımını destekleyen diğer detaylar. Şişkin çamurluklar, önden arkaya doğru yükselen omuz çizgisi, yan gövdedeki gölge oyunları ve iki tekerlek arasındaki marşpiyel kaplaması da C-HR’ın dinamizmini destekliyor.

    Sert ve köşeli hatların kullanıldığı ön bölüm Toyota’nın yeni nesil Keen Look tasarım yaklaşımının daha da gelişmiş halini yansıtıyor. Arkaya doğru alçalan tavan çizgisi ve eğimli arka camla birlikte C sütununa entegre edilen gizli arka kapı kolları, coupe tasarımını beraberinde getirirken C-HR’ın dinamik yapısını vurguluyor. Ön tasarımında olduğu gibi arka bölümde de sert ve köşeli hatlara yer verilirken, tasarımın devamlılığı sağlanıyor. Arka cam ve stopların bir kısmı ile birlikte açılan bagaj kapağının ardında ise 5 kişinin bagajını alacak geniş bir alan bulunuyor.

    Kalite algısı yüksek etkileyici iç tasarım
    Toyota ‘Sensual Tech’ adını verdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyle teknoloji, fonksiyonellik ve görsel şöleni C-HR’da bir araya getiriyor. Sürücü ve yolcuları modern, çekici ve son derece ferah bir kabin mimarisi karşılıyor. Ön konsol boyunca uzanan mavi ışık çizgisi kapı panellerinde de devam ederek tasarımda bütünlüğü sağlıyor ve sürücüyle beraberindeki yolcuyu çevreleyen bir bütünlük sunuyor. Sürücü odaklı orta konsolun üst kısmında, sürücünün göz hizasında olacak şekilde yüksekte konumlandırılan 8 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor. Navigasyonu da bünyesinde barındıran HMI (Human Machine Interface – İnsan Makine Arayüzü) sisteminin gelişmiş versiyonu görsel bir şölen sunarken, aynı zamanda fonksiyonel yönüyle de sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Sürücüye ihtiyacı olan bilgileri ulaştırma görevini üstlenen ekran mümkün olduğunca yüksek konumlandırılırken görüş alanını genişletmek ve kabin içi ferahlığı artırmak amacıyla konsol mümkün olduğunca alçak konumlandırılıyor.

    Sınıfının en iyi kalite algısını (SQ-Sensory Quality) hedefleyen C-HR’ın premium kokpit mimarisi yüksek kalite algısını karakteristik özellikleriyle barındırıyor. Böylece dış görünüm ile iç mekan arasında tasarım bütünlüğü hemen göze çarpıyor. Dış gövdede kullanılan elmas tasarımı; kapı döşemelerinde, tavan döşemesinde, JBL marka hoparlör kapaklarında ve analog göstergelerin ibresinde de kullanılıyor. Lake siyah veya saten gümüş detaylar kadar mavi aydınlatma da genel kalite algısını tamamlayan detaylar olarak öne çıkıyor.

    Diğer Toyota modellerinde olduğu gibi C-HR’da da son derece zengin bir ekipman seviyesi sunuluyor. En üst donanım seviyelerinde; ısıtmalı koltuklar, akıllı giriş sistemi, karartılmış yan ve arka camlar, yarı parçalı deri koltuklar, Kolay Akıllı Park Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve çift renkli gövde gibi özellikler sunuluyor.

    Modern ve verimli motorlar
    Toyota, C-HR’ı harekete geçirme görevini sürüş keyfi ile yakıt ekonomisini buluşturan yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlara veriyor. 1,2 litrelik turbo benzinli motor yüksek yakıt verimliliği vaat ederken hibrit versiyonu ise yakıt verimliliğine yeni bir boyut kazandırıyor ve son derece sessiz ve sarsıntısız bir sürüş vaat ediyor.

    1,2 litrelik turbo benzinli motor 116 Hp güç ve 185 Nm tork üretiyor. 100 km’de ortalama 5,9 litre yakıt tüketen motor ortalama 134 gr/km CO2 salınım değeriyle çevreci ve tutumlu bir yapı vaat ediyor.

    122 Hp güç üreten yeni hibrit motor sadece daha yüksek bir verimlilik seviyesi sunmakla kalmıyor aynı zamanda çok daha etkin bir performans sağlıyor. Yapılan optimizasyonlar sayesinde termal verimliliği yüzde 40 iyileştirilen (benzinli bir motor için dünyanın en iyi değeri) motorla C-HR 3,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketirken 86 gr/km ortalama CO2 emisyon salınımı gerçekleştiriyor.

    Yakıt verimliliğinde yeni bir standart
    Dünyanın ilk PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) aracını sunan Toyota, ikinci nesil Prius Plug-in Hybrid modelinin Avrupa lansmanını Paris’te gerçekleştirdi. Toyota, 2050 yılına kadar tüm ürün gamının CO2 emisyon salınımını HV (Hybrid Vehicle), PHV, EV (Electric Vehicle) ve FCV (Fuel Cell Vehicle) teknolojilerini kullanarak yüzde 90 oranında düşürme hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

    Birinci nesil Prius Plug-in Hybrid ile müşterilerinden çok olumlu tepkiler alan Toyota, geri bildirimler doğrultusunda PHV teknolojisini daha da geliştirerek yeni nesil PHV modelini üretti. Yeni Prius Plug-in Hybrid; çift motorlu elektrikli araç sistemi, batarya ısı yönetimi ve dünyada bir ilk olarak menzil uzatıcı güneş paneli olmak üzere gelişmiş teknolojileri bünyesinde barındırıyor.

    Yeni Prius Plug-in Hybrid; verimliliği, performansı, inovasyonu ve tasarımıyla Toyota’nın kusursuz çevreci otomobili yaratma çabalarını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Toyota’nın en gelişmiş PHV teknolojisini bünyesinde barındıran yeni Prius Plug-in Hybrid; tam hibrit sistem ve tamamen elektrikli sürüş olmak üzere iki farklı kullanımı bir arada sunuyor. Üstelik önceki nesil ile kıyaslandığında elektrikli sürüş menzili ikiye katlanmış durumda.

    Elektrikli sürüş menzilinde elde edilen artışta; bataryalarda sağlanan gelişim, elektrikli sürüş modunda performans artışı ve şarj hızının artması gibi teknolojik iyileştirmelerin büyük payı bulunuyor.

    Yeni Prius Plug-in Hybrid, Toyota’nın yeni TNGA (Toyota Yeni Global Mimarisi) platformunu kullanıyor. Bagaj kapağı 160 mm daha yüksek konumlandırılırken daha büyük batarya sistemine karşın Prius Plug-in Hybrid 360 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Optimize edilen aerodinamik yapı sayesinde rüzgar sürtünme katsayısı 0,25 Cd ile sınıfının en iyi değerini ortaya koyuyor.

    Güneş paneli ile batarya şarjı
    Tavandaki güneş paneli yeni Prius Plug-in Hybrid’deki en önemli teknolojik inovasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Şarj soketi takılı olmadığında araç park halindeyken tavandaki güneş panelleri bataryayı şarj ediyor. Bataryalar tamamen şarj olduğunda elektrik enerjisi hibrit sistemin bataryasına yönlendiriliyor. Araç hareket halindeyse ise güneş panellerinin elektrik enerjisi bu kez de 12 voltluk yedek bataryaya yönlendiriliyor. Güneş panellerinden elde edilen enerji, Prius Plug-in Hybrid’in menzilini günde 5 km kadar ve bununla birlikte yılda 1.000 km kadar uzatabiliyor.

    Sürüş modlarına eklenen Battery Charge Mode motoru elektrik enerjisi üretmek için kullanılıyor ve araç hibrit mod’da ilerlerken bataryaları şarj ediyor.

    Toyota FCV Plus Evlere de Elektrik Sağlayacak
    Toyota Tokyo’da ilk kez tanıttığı FCV plus konsept otomobilinin Avrupa lansmanını da Paris’te gerçekleştirdi. Sadece çevre üzerindeki yükü azaltmakla kalmayan bu sıfır emisyonlu araçlar aynı zamanda enerji üretebiliyor ve farklı alanlardaki kullanımın önünü açıyor.
    Böylelikle hidrojen yakıt hücreli Toyota FCV Plus elektrik enerjisi üreten altyapının parçası olarak topluma katkı sağlıyor.

    Kendi yakıt deposunda bulunan temiz hidrojen dışında Toyota FCV Plus aynı zamanda harici yakıt depolarında bulunan hidrojenden de elektrik enerjisi üretebiliyor ve bu elektrik enerjisini örneğin evde tüketmek üzere enerji depolama kaynaklarına aktarabiliyor. FCV Plus park halindeyken bile üretmiş olduğu elektrik enerjisini diğer araçlara veya yerel elektrik altyapı hatlarına da ulaştırabiliyor. Sadece otomobil içerisinde kullanmanın yanı sıra Toyota FCV Plus’taki yakıt hücresi kümesi çıkartılarak elektrik üreten bir cihazda da kullanılabiliyor.

    Yakıt hücresi sistemi içerisinde farklı şekillerde kullanılabilen Toyota FCV Plus kompakt boyutları ve hafif yapısıyla mükemmel bir şehir içi otomobili olarak öne çıkıyor. Dış gövdede olduğu kadar otomobilin alt kısmında da etkin bir aerodinamik yapıya sahip olan Toyota FCV Plus yüksek yakıt verimliliği ile dikkat çekiyor. Entegre kablosuz şarj panelleri arka aks tekerleklerini örterken, aracın alt kısmında ön tarafta bulunan akıllı harici şarj noktası ise altyapıya veya diğer araçlara enerji sağlamak üzere devreye giriyor. Ön ve arka cama yansıtılan kelime veya sembollerle başkalarına aracın kullanım durumuyla ilgili bilgi verilebiliyor.

    Boyutları küçültülen sürüş komponentleri dört köşeye dağıtılırken böylece maksimum yaşam alanı sunan bir mimari elde edilebiliyor. Küçük yakıt hücresi kümesi ön taraftaki tekerleklerin arasında kendine yer bulurken hidrojen deposu ise arka koltukların arkasında yer alıyor. Her bir aks başına tekerleğin içine yerleştirilen dört adet küçük motor sayesinde Toyota FCV Plus kompakt dış boyutlara karşın orta sınıf bir aracın iç mekan yaşam alanını sunabiliyor. Mükemmel bir ağırlık dengesi sunarak ileri seviyede bir verimlilik ortaya koyan araç, geniş cam alanlarıyla sürücü ve beraberindeki yolculara ferah bir sürüş sunuyor.

    Yenilenen Toyota GT86!
    Toyota, spor coupe modeli GT86’yı 2017 model yılı için yenileyerek Paris’te otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. Gövde rijitliği artırılan, süspansiyonu iyileştirilen ve aerodinamiği optimize edilen GT86, daha stabil bir yol tutuşu sunarken, mükemmel yol konforuyla günlük kullanıma uygun bir karakter sergiliyor.

    Yol tutuşu iyileştirilirken yol konforundan ödün vermemek adına yeni helezon yaylara ve amortisörlere yer verildi. Daha sportif bir karakter arayan kullanıcılar içinse opsiyonel olarak Sachs marka amortisörler sunuluyor.

    GT86’nın aerodinamiğini daha da iyileştirmek üzere ön ve arka tampon tasarımı yenilendi ve aerodinamik açıdan optimize edildi. Ön tampondaki hava girişi genişletilirken, tampon altındaki lip ise yol rüzgarını yönlendirmek üzere biraz daha uzatıldı. Bunun dışında sis farlarının yuvası da yenilendi. Böylece aerodinamik etki artırılırken aynı zamanda daha dinamik bir görünüm elde edildi. Turuncu LED’li beyaz sinyal lambalarına, LED gündüz farlarına ve çift LED kısa ve uzun farlara sahip olan spor otomobilin ön farlarının tasarımı da yenilendi. Ön çamurlukların üst kısmında yer alan yan ızgaralar da aerodinamik açıdan iyileştirildi ve yenilendi. Arka stop grubu da yenilenen GT86’nın arka spoyleri ve çift egzoz çıkışına ev sahipliği yapan tampon altı difüzörü de aerodinamik açıdan iyileştirildi.

    Toyota GT86’nın iç mekanında da değişiklikler yapıldı. Direksiyon, gösterge paneli, aplikasyonlar ve döşemeler yeniden tasarlanırken, orta konsol yeni 6,1 inçlik dokunmatik ekrana kavuştu.

    Önden yatay motoru ile arkadan itiş özelliğini taşıyan Toyota GT86’nın motor kaputunun altında 2,0 litrelik atmosferik Boxer tipi bir motor gizleniyor. Yatay pistonlu yapısıyla ağırlık merkezini düşüren bu motor 200 Hp güç ve 205 Nm tork üretiyor. Motorun gücü altı vitesli manuel şanzıman üzerinden arka aksa aktarılırken, alternatif olarak altı kademeli bir otomatik şanzıman da sunuluyor. Bu motor GT86’yı manuel şanzımanla 7,6 saniyede (otomatik şanzımanla 8,2 saniye) 0’dan 100 km/s hıza ulaştırırken 226 km/s (otomatik şanzımanla 210 km/s) maksimum hıza imkan tanıyor.

    Toyota, 2016 Paris Motorshow’da, gelecekteki vizyonunu ve orta vadedeki hedeflerini gösteren modellerini sergiledi. Paris’te Yeni Prius Plug-in Hybrid
    [See the full post at: Toyota, Son Teknolojileri İle 2016 Paris Motor Show’da]

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.